Indicatiesteller & Wijkverpleegkundige PGB | ZIN | Zorgorganisaties

indicatiesteller pgb

Dhr Mastenbroek aan het woord

Dhr. Mastenbroek, een cliënt met een progressieve spierziekte, heeft ervoor gekozen om zijn zorg te regelen via een PGB vanuit de ZVW.  Benieuwd waarom dhr. hiervoor heeft gekozen, lees zijn verhaal.

pgb aanvraag
Heb je ooit zorg ontvangen via een (on) gecontracteerde thuiszorgorganisatie? Hoe was je ervaring hiermee?

Jazeker. Zeer slechte ervaringen; het grootste probleem was dat de organisaties altijd werken volgens hun planning (en routes), die zeer variëren van dag tot dag. Ik werd geleefd door de zorg die ik nodig had.

De grote teams en het verloop zorgde er tevens voor dat ik continu de zorgverleners moest “opleiden” om mij goed te verzorgen. Een ander groot probleem was dat de organisaties meestal per wijk waren georganiseerd waardoor ik me niet kon verplaatsen naar een andere wijk zonder weken van tevoren de zorg daar te regelen.

Wat is de reden dat je gekozen hebt voor een PGB indicatie?

Weer grip krijgen op mijn leven.

pgb aanvraag
Welke voor- en nadelen ervaar je van een PGB indicatie?

Veel weerstand van verzekeraars omdat ze uitgaan van fraude. Daardoor heel veel additionele administratie. Je moet ook zelf zorgverleners zoeken en beoordelen tijdens sollicitaties en omgaan met zaken als ziekte verzuim.

Indien je PGB indicatie is goedgekeurd, wat moet er dan geregeld worden?

Contracten met zorgverleners afsluiten en heel goed plannen.

Je hoort weleens dat het erg veel tijd kost om de ‘PGB-administratie’ bij te houden. Hoe is dit voor jou? En hoe houd je de administratie bij, heb je nog tips?

Er zijn diverse tools en websites die dit eenvoudiger kunnen maken. De vereniging Per Saldo heeft hier veel informatie over. Zelf gebruik ik “gewoon” een Excel bestand om uren, budgetten en gerealiseerde zorg vast te leggen. Nu ik dit eenmaal goed heb ingeregeld, is het redelijk eenvoudig om deze administratie bij te houden in een uurtje per week.

Hoe was je ervaring met Indicatiesteller Zuid-Holland?
5

Ik wil graag mijn oprechte waardering en dankbaarheid uitspreken voor jullie professionele en toegewijde inzet bij mijn zorgaanvraag. Ondanks de obstakels die ik tegenkwam met een dwarsliggende verzekeraar, hebben jullie ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk de zorg en ondersteuning heb toegekend gekregen die ik nodig heb.

Jullie betrokkenheid en expertise hebben een groot verschil gemaakt in mijn leven. Het hele proces van mijn aanvraag voor zorg uit de ZVW is uiteindelijk goed verlopen dankzij jullie begeleiding en ondersteuning. Jullie hebben mij geholpen om mijn situatie duidelijk en overtuigend te presenteren, en jullie hebben de tijd genomen om naar mijn behoeften te luisteren.

Het was geen gemakkelijke weg, maar jullie hebben standvastigheid getoond en mij ondersteund bij elke stap van het proces. Jullie hebben mijn zorgvraag serieus genomen en hebben ervoor gezorgd dat ik de zorg kreeg die ik nodig heb. Jullie hebben mij geholpen om mijn rechten als cliënt te verdedigen en hebben mij aangemoedigd om niet op te geven.
Dankzij jullie inzet en vastberadenheid heb ik nu toegang tot de zorg en ondersteuning die essentieel zijn voor mijn welzijn en kwaliteit van leven. Ik ben jullie enorm dankbaar voor jullie toewijding en het feit dat jullie mij hebben laten zien dat er altijd hoop is, zelfs in moeilijke situaties.

pgb aanvraag

Robin Mastenbroek

PGB cliënt review