Indicatiesteller & Wijkverpleegkundige PGB | ZIN | Zorgorganisaties

indicatiesteller pgb
PGB indicatiesteller

PGB indicatiesteller die tijd voor je neemt

Een PGB indicatiesteller die tijd voor je neemt. Dat klinkt toch lekker ‘smooth’, maar zo werken wij ook. Blijkbaar niet iedereen… Helaas komt het vaak voor dat indicatiestellers snel geld willen verdienen en tekortschieten in de zorgvuldigheid.

Enige tijd geleden kreeg ik een berichtje van een cliënt die op zoek was naar een PGB indicatiesteller.

Voordat de koffie koud was, was ze al weg

Zij hadden al jaren een betrokken PGB indicatiesteller die hun hielp bij de indicatiestelling (dhr. had al geruim 10 jaar een PGB indicatie vanuit de ZVW). Nog nooit waren er problemen met de aanvraag van de indicatie en de goedkeuring hiervan door de zorgverzekering. Er was ruim 20 uur zorg geïndiceerd, maar dit was gezien de complexe casus en zorgbehoefte van dhr. niet meer dan passend.

Helaas voor de indicerend wijkverpleegkundige en de cliënt, was de wijkverpleegkundige door persoonlijke redenen niet in staat om de indicatie te stellen.

Gelukkig had de gecontracteerde thuiszorgorganisatie een indicerende wijkverpleegkundige die de taken overnam. Zij kon de PGB indicatie voor de cliënt wel aanvragen.

Nou gelukkig kun je in deze zin wel vergeten… Want de betreffende wijkverpleegkundige kwam binnen, schoot de indicatie erdoorheen, dacht totaal niet mee en had het gesprek afgerond voordat de koffie koud was geworden. De zorg die door haar was geïndiceerd was niet meer dan 8 uur per week. Een flinke halvering qua tijd. In gesprek bleek ze ook niet al te vriendelijk zijn en gedurende het gesprek hield ze haar jas aan. Wellicht dat ze het koud had gehad, maar netjes vind ik het niet.

Ik krijg altijd de irritaties als ik dit soort verhalen hoor. Ik houd nooit van afraffelen of even snel snel. Daarbij wil een zorgverzekering een duidelijk navolgbaar verhaal, zeker bij een complexe casus waar veel zorgbehoefte aanwezig is. Kortom zorgvuldig verwerken en persoonlijk contact is belangrijk.

De cliënt en diens partner gingen ook niet akkoord met de geïndiceerde tijd door de desbetreffende wijkverpleegkundige.

Ze waren op zoek naar een andere indicatiesteller die hun PGB indicatie voor hun kon aanvragen. Via via kreeg zij mijn telefoonnummer. Binnen een week hadden wij de afspraak ingepland.

PGB indicatiesteller bij jou thuis

Eenmaal bij de cliënt aangekomen, kon ik me nauwelijks voorstellen hoe de indicerend wijkverpleegkundige aan zo weinig tijd kwam. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik me afvroeg hoe er aan ruim 20 uur indicatietijd was gekomen. Eenmaal in gesprek werd het steeds duidelijker wat voor zorg er werd ingezet en waarom dit werd ingezet. Op deze manier kwam ik ook al snel op de ruim 20 uren.

Twee bakken koffie later, stapte ik in de auto op weg naar huis om de indicatie verder uit te werken. Hierna de documenten voor de PGB indicatiestelling naar de cliënt gestuurd en die heeft alles naar de verzekering verstuurd. Ze waren erg tevreden.

Attentie

Binnen enkele weken was de indicatie goedgekeurd door de verzekering. De cliënt vroeg nog aan mij of ik voorlopig niet op vakantie was. Ik dacht nog goh, over een paar weken ben ik inderdaad op vakantie, maar het kwartje viel verder niet.

Totdat ik op een dag de postbode aan de deur had staan, die een geweldig pakketje bezorgde van Rituals. Nu ben ik dol op lekkere geurtjes en cadeau’s, maar het kaartje wat erbij zat raakte mij eigenlijk het meest. Ik werd er stil en verlegen van.

Neem contact op

Dit kaartje staat inmiddels in mijn raamkozijn en de lekkere geurtjes in de badkamer. Toch een beetje trots dat er indicatiestellers zijn die wel het verschil kunnen maken.

Wil jij ook dat wij de PGB indicatie voor jou stellen? Of ben je voor je thuiszorgorganisatie op zoek naar een team betrokken wijkverpleegkundige? Neem contact met ons op.