Indicatiesteller & Wijkverpleegkundige PGB | ZIN | Zorgorganisaties

indicatiesteller pgb

Familie Degmez PGB cliënt

De ouders van dhr. Degmez zijn zorgbehoevend, voorheen hebben beide ouders zorg gekregen vanuit een gecontracteerde zorgorganisatie, dit ging helaas niet geheel volgens wens.

Hier leest u zijn verhaal.

pgb aanvraag
Hebben je ouders ooit zorg ontvangen via een (on) gecontracteerde thuiszorgorganisatie?
En hoe was je ervaring hiermee?

Mijn ouders hebben weleens zorg in nature gehad via een zorgorganisatie. Mijn ouders waren hier niet tevreden mee. Zij kwamen hun afspraken niet na, ook hadden mijn ouders moeite om te verwoorden hoe zij hun zorg wilden ontvangen. Ik heb er toen voor gekozen om de zorg zelf te gaan verlenen via een PGB indicatie vanuit de ZVW.

Wat is de reden dat je gekozen hebt voor een PGB indicatie?

Ik wilde de zorg zelf leveren aan mijn ouders, ik begreep hun wensen en behoeftes. Mijn ouders ervaren dit als erg prettig en minder stressvol.

Welke voor- en nadelen ervaar je van een PGB indicatie?

Je bepaalt zelf wanneer je zorg ontvangt, je hebt hier zelf controle over. Ook is een PGB voordeliger voor de zorgverzekering dan wanneer bijvoorbeeld iemand zorg krijgt in een verzorgings- of verpleeghuis. 

Een nadeel van een PGB indicatie is dat jezelf moet zorgdragen voor de administratie.

Indien je PGB indicatie is goedgekeurd, wat moet er dan geregeld worden?

Indien ik vanuit de zorgverzekering de toekenning van de PGB krijg stuur ik deze op naar de SVB. Ook stuur ik de nieuwe zorgovereenkomsten mee op.

De SVB draagt zorg voor de salarisadministratie en uitbetalingen. Ik declareer dan dit bedrag bij hun.

Je hoort weleens dat het erg veel tijd kost om de ‘PGB-administratie’ bij te houden. Hoe is dit voor jou? En hoe houd je de administratie bij, heb je nog tips?

Ik houd de uren bij welke ik heb gewerkt, ook heb ik een digitale map, waar ik bijvoorbeeld de toekenning in bewaar.

5

Ik ben een hele goede indicatiesteller tegengekomen (Manon Ruitenberg). Ik ben hier super blij mee. Wat ik altijd belangrijk vind bij een wijkverpleegkundige is dat een zorgplan goed onderbouwd moet worden en dat kunnen helaas niet alle wijkverpleegkundige. Daarom loopt het helaas mis. Ik en mijn ouders zijn super blij en tevreden en zullen altijd voor een indicatie bij deze wijkverpleegkundige zijn. 

pgb aanvraag

Familie Degmez

Goede indicatiesteller

PGB cliënt